Category: "Нет!"

b2evolution + utf-8 howto на български

Posted on Sep 28, 2009 by in Нет!

За да стане възможно в b2evolution да се пише на кирилица и на български минимално необходимото което трябва да се изпълни е да се настрои b2evolution да ползва utf-8. Като е необходимо да се изпълнят няколко неща в процеса на инсталация. Това което ще напиша е свободен превод на инструкциите във форума на b2evolution. Тестван с версия 3.3.1

1. Създайте база в която ще се инсталира b2evolution и задайте колация utf8_unicode_ci на базата. в phpmyadmin това става като изберете базата и отидета на таба Operations.
2. Копирайте файловете от директория blogs от инсталацията на b2evolution на сървъра в директорията в която искате да инсталирате блога.
3. в директорията /conf/ преименувайте _basic_config.template.php на _basic_config.php и
попълнете стойностите на съответните променливи.
4. в /conf/_locales.php задайте стойности на следните променливи

$force_io_charset_if_accepted = 'utf-8';
$db_config['connection_charset'] = 'utf8';

5. Извикайте инсталационния скрипт и изберете Език (Language / Locale) "English (US) utf8"

След изпълнението на тези стъпки ще имате b2evolution конфигуриран да работи с utf-8, в който може да се пише на български.

За да бъде интерфейсът преведен на български са необходими още няколко стъпки. Които включват преведен на български локализационен файл, който не съм довършил и не съм качил никъде за сега. И съответните настройки в "Backoffice -> Global Settings -> Regional".

Leave a comment »

нема нет

Posted on Dec 28, 2006 by in Нет!

нета е толкова гаден в момента че използвам wget за да браузвам.

Leave a comment »

National Georgaphic и други мисли

Posted on Nov 29, 2006 by in Нет!, Много кратки!

(ние българите) ще съборим сайта и на немския national geographic. не се научиха да не слагат тракийско злато като кандидат за корица. (сайта пада разбира се че това се случва)

не се научиха тия западняци да не слагат никакво онлайн гласуване свързано по някакъв начин с българи. щото много бързо го опорочаваме. и разбира се пичелим гласуването. ако им устискат сървърите на масовото гласуване.

защо някакво онлайн гласуване успява да ни накара да станем псевдопатриоти и да гласуваме, а наще полицици не не успяват да ни накарат да затътрим задниците си до урните?

Leave a comment »

мама и гугъл

Posted on Nov 22, 2006 by in Генерал!, Нет!

брат ми има подарък вчера от негов колега, който е бил на стаж в гугъл 1 фланелка на гугъл.

и днес майка минава покрай компютъра на брат ми и казва "твойта блуза"

поглеждам и той е отворил да търси нещо.

1 comment »

ze blog

Posted on Oct 24, 2006 by in Нет!

Обновяването до версия 1.8.2 мина съвсем безболезнено (много задобрявам на ъпдейти). или поне изглежда няма проблеми.
Mногострадалният ми превод е на 88% и някой ден ще бъде съвсем публичен. само да си го потествам още малко, че пиша с много правописни грешки.
Започвам да си правя custom skin (леле как ми се губят думи) отново.

Leave a comment »

***

Posted on Sep 28, 2006 by in Нет!

All SEOs / SEMs are Spammers

Leave a comment »

blog migration problems

Posted on Jul 10, 2006 by in Нет!

it seems that new version of b2evolution has some problems with cyrillic encoding and localisation. i can't repoduce on my pc. but i ll try to debug it today. its hard to debug when i can't see the problem. but 3 different people told me about it. so problem exists.

sorry this is the first post i have to write in long of time but i am busy. i can't rest. and i am waiting for vacation i even don't know will there be vacation. bbl

1 comment »