Category: "Убий преводача!"

по следите на изгубените пиксели

Posted on Sep 15, 2004 by in Убий преводача!

шопинг(? нова българска дума беше ми любима в един момент от живота ми) в капитал

Апаратът може да записва снимки във формат JPEG и RAW, като вторият би бил особено интересен за ценителите на високото качество. По този начин се избягва всякаква компресия, а оттам и евентуална загуба на [color=red]ПИКСЕЛИ[/color] в изображението.

в действителност се избягва всякаква обработка. за комресия не е ясно. не е ясно и на преводача и че съществуват компресии без загуба.

всъщност цялата публикация е зле преведен рекламен материал на канон според мен. нищо против канон. фен съм им. ама няма ли някой ден освен недоучени преводачи да почнат и неповърхностни журналисти (дали пък това не беше оксиморон) да пишат в "списанията"

сега рамишлявам как точно се губят пикселите. и къде отиват като се загубят дали в небитието на изгубените пиксели. или падат на пода и чистачката ги измита. дейба.

а що за животно е RAW формата има обяснено например тук. и нищо не пише за изгубени пиксели.

2 comments »

хакери

Posted on Apr 29, 2004 by in Нет!, Убий преводача!

кой ще ме разсмее и развесели ако не 24 часа. че се бях вкиснал.
Не вярвайте на хакер, ако ви каже, че е такъв



титанична и основополагаща статия за хакерството. must see!!! дълбок и прониковен анализ на хакерската душа. нищо подобно поредните журналистически тъпотии. ама на мен са ми смешни и забавни B)

Leave a comment »

част N за портичките и сервизите

Posted on Mar 18, 2004 by in Генерал!, Убий преводача!

малко извадки от статийка за вирусите и червите и кибер войните



MyDoom забави изпращането на данни в Интернет и инсталира на заразените PC "портички", през които Хакерът може да поеме контрола върху компютъра.




Когато някой има на разположение такава поразяваща сила, може да елиминира от Интернет не само един голям Интернет сервиз, но и хиляди сервизи едновременно...В бъдеще може да бъдат атакувани освен фирмените страници, информационни, правителствени или финансови сервизи.




следва една дълбокомислена мисъл която и аз не можах да разбера



Обикновено ексцесиите на хакерите и войните в информатиката се копират в обсега на действието си.


бира за тоз който ме светне какво е искал да каже преводача


и да завършим с усмивка


Но сигурно е едно: Интернет бомбата за масово поразяване вече тиктака.






Виртуалната бомба чака своя час пик

Leave a comment »

що е сорс код и има ли той почва у нас

Posted on Feb 26, 2004 by in Убий преводача!


"24 часа" 30 януари 2003 г., стр. 1

В Париж на среща с Бойко Борисов
Бил Гейтс ни дава тайна от "Уиндоус"

Вече ще се знае кой за какво рови в компютрите



Най-голямата тайна на операционната система "Уиндоус" - нейният "сорс" код, бе обещан да бъде разкрит вчера от Бил Гейтс на главния секретар на МВР Бойко Борисов.


Гейтс и Борисов разговаряха 75 минути в хотел "Четири сезона" в Париж.


"Сорс" кодът прикрива истинската програма, по която работи "Уиндоус". Всеки програмист може да я възпроизведе, ако има този шифър. "Майкрософт" я е предоставил на няколко правителства, за да гарантира сигурността на информацията. Притежателят на кода може да установи дали някой е "бъркал" в твърдите дискове на компютъра му, т.е. дали не е черпил информация нерегламентирано.





sorry че е с 1 годинз закъснение ама не можах да се въздържа и го слагам туй да се знае какво се "сорс" код


CNSYS

Leave a comment »

е ще се научим на кoмпютри някой ден

Posted on Feb 24, 2004 by in Убий преводача!

и на кафе ще се научим

В София пък се е настанил германският софтуерен гигант САП, издигнал лъскава сграда от мрамор и стъкло, в която се намира лабораторията му. Там работят 180 инженери, които разработват версия на софтуерна програма "Джава" за най-новите продукти на фирмата. Тази лаборатория е като лъч на надеждата за страна като България, която се мъчи да излезе от бедността, пише "Бизнесуик"


CNSYS >>Труд

Leave a comment »

журналисти :(

Posted on Aug 28, 2003 by in Убий преводача!

Създателите на компютърни вируси са предимно тийнейджъри и младоци в началото на 20-те години, които са технически много талантливи, но им липсва социалната среда. Те живеят с помощта на компютърния свят, който предлага Интернет, и се изживяват чрез временни псевдоними като Тъмния унищожител или Зомби. Някои от тях се обединяват в групи и се състезават в създаването на най-ефективните вируси. Групите също си избират странни имена като "Бета бойс" или Асоциацията на наистина злите създатели на вируси. Международните граници не значат абсолютно нищо за тях. Най-добрите хакери живеят в Испания, Чехия, Филипините и САЩ.


"Стандарт" 28 август 2003 г., стр. 22



светът може и да се променя. журналистите никога. тъпи, невежи, необразовани, непотребни боклуци :(

Leave a comment »

Двигатели

Posted on Aug 20, 2003 by in Убий преводача!

Серията бейзболни игри High Heat Baseball се падна на Microsoft. Сумата обаче не е огласена. Веднага след като сделката стана факт, Нанси Джинън в качеството си на говорител на Major League Baseball съобщи, че Microsoft получава само двигателя на играта, техническите компоненти и метода на разработка, но ще трябва да си плати, за да получи нов лиценз. В случая на Microsoft няма да помогне и фактът, че гигантът си има един лиценз от Major League Baseball за своя проект - Inside Pitch.


"Пари" 20 август 2003 г., стр. 27

Leave a comment »