по следите на изгубените пиксели

By djendo

Posted on Sep 15, 2004 by in Убий преводача!

шопинг(? нова българска дума беше ми любима в един момент от живота ми) в капитал

Апаратът може да записва снимки във формат JPEG и RAW, като вторият би бил особено интересен за ценителите на високото качество. По този начин се избягва всякаква компресия, а оттам и евентуална загуба на [color=red]ПИКСЕЛИ[/color] в изображението.

в действителност се избягва всякаква обработка. за комресия не е ясно. не е ясно и на преводача и че съществуват компресии без загуба.

всъщност цялата публикация е зле преведен рекламен материал на канон според мен. нищо против канон. фен съм им. ама няма ли някой ден освен недоучени преводачи да почнат и неповърхностни журналисти (дали пък това не беше оксиморон) да пишат в "списанията"

сега рамишлявам как точно се губят пикселите. и къде отиват като се загубят дали в небитието на изгубените пиксели. или падат на пода и чистачката ги измита. дейба.

а що за животно е RAW формата има обяснено например тук. и нищо не пише за изгубени пиксели.

This entry was posted by and is filed under Убий преводача!.

2 comments

Comment from: Юнуз [Visitor]

Юнуз

Хм… И на мен ми беше странна тази работа със загубата на пиксели. Но какво пък, то си е направо тенденция за Капитал. Всичко извън основното тяло на вестника започва да става все по-досадно, повърхностно и несериозно. Един вид, сероизният делови мъж си чете вистника, а жена му всички там притурки.

П.П. Съжалявам, че това звучи сексистски, просто такава е схемата – виновни са от Капитал, не аз :-)

20.09.2004 @ 03:54

Comment from: kalifi [Visitor]

kalifi

Както при компресията на аудио сигнали се губят честоти, така се губят пиксели при компресията на видео сигнали.

09.06.2005 @ 16:04


Form is loading...