Virtual Card Services

By djendo

Posted on Nov 19, 2005 by in Генерал!, Нет!

Това няма да е хубаво, но смятам, че е нужно да се знае. Virtual Card Services са една от фирмите, които участваха на OpenFest — трябваше да бъдат един от спонсорите. Трябваше, но не станаха. Не платиха. Вече двадесети ден, въпреки усилията на Йовко и Мариян те не пожелаха да преведат дължимите пари.

Въпреки, че участваха на феста, имаха свой щанд и името им бе оповестено, те не платиха. Който е бил, вероятно ги е забелязал — те бяха тези, които даваха тениска за CV, ключодържател за CV и най-накрая бира за CV. Ако не сте ги видяли или не сте чули за тях досега — нищо чудно. OpenFest беше промоция за тях, защото те са нова фирма и използваха проявата, за да си събират хора — основно LAMP програмисти и администратори.

Моля хората, които се надяват да си намерят работа в тази фирма, да се замислят дали им се рискува. Колкото и пъти да са ме завличали с пари не ми е ставало по-хубаво, а особено гадно е, ако наистина имаш нужда от парите и разчиташ на тях. Сумата, която Virtual Card Services дължат въобще не е голяма — става въпрос за 1000лв.. Вероятно биха ви обещали и подобни заплати, но аз бих ви препоръчал да не се захващате с тях, защото е много вероятно трудът ви да остане невъзнаграден, а вие — в дългове и изнервен до безумство. По-добре е да прочетете книга или да научите нещо ново.

Бих искал да помоля всеки, който има възможност, да разгласи това в достъпните му медии (сайтове, блоговете ви, форуми, irc, icq и др.) и сред познатите си, за да не позволяваме и за в бъдеще подобно некоректно поведение. Също са добре дошли и идеи как въпросните хора да бъдат притиснати още повече, но ще ви помоля научната фантастика и емоционалните прояви да ги запазите за себе си.

Допълнение:
Забравих да отдам почит на въпросните господа. Имената им са Бисер Димитров и Васил Бояджиев и се надявам търсачките да ги запомнят добре, затова и вие не забравяйте да ги споменете. А ако някой има снимки на въпросните — да ги даде, за да илюстрираме по-добре.

А грозното е, че зад фимата стои Marshall Rose — човек, който е наистина допринесъл за развитието на интернет и името му стои в много RFC. Все още нямаме електронната поща на Marshall Rose, но докато я намерим смятам да събера списък от местата, където се казват хубави неща за тази компания, че да мога да му ги изпратя. Моля, изпращайте ми връзки, защото е доста възможно да пропусна нещо.

Цитиранo от Пейо Попов

още по темата:

p.s. по никакъв начин не съм свързан с организаторите на опънфест. но смятам че горното е вярно. и че много неприятно да се случват такива неща. и че мразя тарикати. затова и го препубликувам.

This entry was posted by and is filed under Генерал!, Нет!.

No feedback yet


Form is loading...