белица

By djendo

Posted on May 3, 2004 by in Генерал!

излизането извън софия се оказа че ми действа доста добре. за първи път от доста седмици насам в понеделинк не съм изморен и отидох наспан и с желание на работа.
а сега за уиекнда.


събота

зверски ранно ставане като за събота преди 9. ама събрах сили и в 10 се добрах до иван вазов. купих си цигари и стигнах до там да се редя на опашка за баничка. не че беше лоша баничката даже си беше прилично добра, ама баничарницата си беше с кичозно-неприятни стикери. аптека... и с половин час закъснение се добрах до била в хиподрума.
задръстване. както обикновено в събота сутрин на изхода на софия. музика походяща като за път. път. път планина. рила изглежда много по висока от витоша.

около дупница пътя за кулата е обсаден от някаква картофена мафия. разни хора със всякакви коли са спряли около пътя и продават картофи. още път. завои. предела. васко им е станал майстор на завоите. поне сега не беше нито снежно нито прашно. когато ходихме през август ми приличаше тая отсечка на рали акрополис (не че разбирам нещо от рали акрополис ама може и там да съм се пребивал с колин макрий). на предела май си е все същото. само дето тоз път по радиото се въртяха реклами на хотели в банско.
пирин. (дълго клиширано описание за това колко красив е пирин) ами стърчат си върховете. снежни и подостерни. винаги им се кефя като минавам от там. след разлог избягахме от пирин и пътя за банско и навлязохме в пустошта. няма коли. усешането за пустош се просмуква от всякъде. няма лъскотии. само спокойствие времето е спряло.

по някое време се отконяваме по още по страничен път и навлизаме в още по голяма пустош и покой. и борови горички където не са успели да ги подпалят още. след малко стигаме до белица и до бялата спретната къщурка :p
следобед

леко хапване и леко пийване на верандата(верандата ще бъде прекрасна в средата на юни ама сега е леко хладно все още. гледката в едната посока е много кефеща шото няма други постройки). виното беше добро (мерло стамболово 1996). вили прави неупешен опит да купи картофи. отговора "вие да не сте на гости" лек мързел и опити за запалване на камината. още много мързел. а коцето позира. много сложно се редят това пъзелите.
вечер

барбекюто беше доста по упорито от камината.аз спа. повече хапване повече пийване и ракията не беше лоша. а пиленцето беше ултра яко. коцето позира през цялото време. и диджейства. междувременно.
нощ

...
неделя

събудих се зверски рано. срах. пак спах. стана 11:30. а коцето се мъчи с кафемашината. и позира. а после и кафе направи. много. кафе мързел. вили направя невероятни филийки с кашкавал. хапване. кафе. мързел. хапване. мързел. коцето позира. пак хапване.
път на обратно към цивилизацията. ама вече ме мързи да пиша. ама дъжд. пак път с пустош. тръбни камбанки две.планини с мъгли и слънца. на мен ми се доспа след това.

дружба :( ракия :) лека нощ.

This entry was posted by and is filed under Генерал!.

No feedback yet


Form is loading...