"Бойкот" срещу високите цени на Глобул и МТел

By djendo

Posted on Aug 30, 2004 by in Генерал!

някакви дечица немат кинти да си плащат и решили да бойкотират. ей го текста на призива за "бойкот", който е меко казано забавен на моменти:

Десетки хиляди клиенти на двата оператора в България са принудени да се ограничават в ползването на услугите или да съкращават други свои разходи, дори да се лишават от по-необходими в живота неща, за да могат да си позволят да заплащат месечните си сметки или да си закупуват нов ваучер. Болшинството от абонатите на М-ТЕЛ и Глобул знаят какво е, когато дойде фактурата и погледнеш какво са ти написали че дължиш, да си броиш левчетата до края на месеца, за да си платиш сметката.

писанията на "протестиращите" са забавни :) и неаргументирани :) и забавни опа смешни. и нищо няма да стане. (можем да обясним що нищо няма да стане ама си имам работа сега) дори и някои медии да го отразят. все тая ваканцията ще свърши дечицата ще тръгнат на училище и няма да имат толкова време за глупости.

още смехории има и на форума на mobilebulgaria

This entry was posted by and is filed under Генерал!.

5 comments

Comment from: noname1 [Visitor]

noname1

pich, nooo gotino pishesh - ama ne si praw za teia tapanari ot mtel i globul…shoto zem i vij w zapadna ewropa kolko struwa minutata i kolko struva v bg…teia sa kravoloci,….da ne goworim che duma konkurencia im e totalno neizwestna…da ne goworim che nadpiswat smetki…da ne kazwame che ako imashe drug operator, koito da ne e sobstwenost na ruskata mafia nito na bratiata garci wednaga shiah da sam pri nego…i predi da pishesh, pich, po nekoi wapros - zemi pa pomisli - se she ti e ot polza raztrivkata na mozachnite ganki;-)

02.09.2004 @ 22:39

Comment from: [Member]

не че съм фен на и мобилтел и глобул ама аз не познавам човек който няма какво да яде и да има gsm. аз бях такъв ама не съм вече. като нямаш какво да ядеш не си плащаш за гсм и толкоз. така че ако някой се лишава от по-необходими неща за да ползва гсм от който не изкарва пари ами да си го спре и да си купи тез по-необходими неща първо.

цените сигурно са високи като за българия ама защо като са високи всички имат гсм.

абе не виждам начин един такъв протест да успее. протеста няма лице. медиите няма с кого да се свържат и да интервюират дори и да искат. няма кой от протестиращите да наеме зала и да даде пресконференция и да обясни защо мобилните оператори са изедници.

за мащаба на бойкота. колко са участвали в тоя бойкот не повече от 10 000 според мен и това е една оптимистична оценка (да не кажа преувеличена :) ). чудя се ако някой може да спечели или загуби 10000 лева за тези 4 часа дали ще си изключи гсм(уф пак се изсилих с примера). както и да е аз и 100 лева да можех да спечеля нямаше да си го изключа вероятно не че имам гсм :). под 1% от клиентите за 4 часа. муха ги ухапала. бойкота изобщо няма да повлияе директно на финансовите резултати на мобилните оператори. единственото което може да направи е да повлияе на общественото мнение.

не знам какво могат да направят комисията за защита на конкуреницята и комисията по търговия и защита на потребителите. те уж би трявбало да работят за мен и за теб.

не че съм срещу протеста. просто в момента в който го писах го смятах за обречен. във тогавашния си вариант. в момента не знам.

03.09.2004 @ 11:24

Comment from: Pit [Visitor]

Pit

Egati tapata poziciq, v Holandiya plashtam 35 Euro i imam 5 chasa na mesec v mrejata na operatora. A tiya 35 EU sa minimalen procent ot edna minimalna zaplata tam. Kat doyuda v Bg se chupq da pulnq vaucheri sled vaucheri
NO nay mi e gadno poziciqta VI gospodin.

25.09.2004 @ 09:46

Comment from: Emigrant [Visitor]

Emigrant

EI NQKOI DA MI OBESNI SAMO KOI E MTL I GLOBAL
SLED USURDNO TURSENO PO SPISACITE NA TELEFONI OERATORI USPQH DA NAMERQ GLOBUL
NO DRUGIQ NE
ABE I S DVE DUMI KOI GI BRUSNE TIQ ZA SLIVI I KVI SA TIQ. OT ZIMBABVE LI SA… NE ZNAM NO EDNO MOGA DA VI KAJA
VODAFON E THE BEST. BIL SAM I NA MOVISTAR 6TEH I NA AMENA DA MINAVAM…
AMA VODAFONA E NAI DOBRE… GOVORQ SE NA 3 CENTA NA MINUTA
I TOQ VODAFON NE SA NEKVI TAINI OPERATORI KATO TIQ MTL ILI GLOBAL… ILI NEVI TAM DET NE MOA GI NAMERQ NIKADE DA VIDA KVI SA… Q NAPI6ETE VODAFON DA VIDITE KVO STAAA. iLI NQMATE NET A? DA VIDITE 4E E NAVSQKADE…
VODAFON IS THE BEST…
KOITO O6TE NE GO E ZAGRQL.. I SE RAZPRAVQ S NEKVI 6EGADJII SI E ZA NEGOVA SMETKA

17.05.2005 @ 12:20

Comment from: Ilq [Visitor]

Ilq

iskam da mi kajete edin vaucher za da se obadq na mama spe6no e

01.10.2005 @ 16:29


Form is loading...